Općina Veliko Trojstvo ušla u projekt „Najbolja turistička sela“ u organizaciji Svjetske turističke organizacije

Općina Veliko Trojstvo ušla je u projekt “Najbolja turistička sela” – u organizaciji Svjetske turističke organizacije. Njena kandidatura je bila jedan od prvih poteza Marka Marušića u lipnju kada preuzeo dužnost župana i postao predsjednik županijske Turističke zajednice: “Trojstvo je jedino ispunjavalo sve uvjete i kriterije natječaja. Nije mala stvar da smo jedina destinacija iz unutrašnjosti Hrvatske što nam je drago jer želimo opet fokus vratiti na naše turističke potencijale .”

Predložena je zbog niza potencijala poput konjičke turističke staze, etno-parka i bogate kulturne baštine, OPG-ova s domaćom gastro ponudom te Romske kuće – jedinstvene u Hrvatskoj. Slađana Đurđević iz Romske kuće: “Jako smo uzbuđeni jer smo sastavni dio cjelokupnog projekta. Bilogora je neprocjenjivo blago naše Hrvatske. Potencijal za turizam počiva upravo na toj multikulturalnosti po kojoj je naša županija poznata. Romi su sastavni dio nacionalnih manjina na ovom području, a ono što je specifično jedinstven je sadržaj koji smo pokušali izdvojiti u smislu educiranja i informiranja javnosti o postojanju tradicijske kulture Roma. Bilogora pokazuje koliko je topla, koliko su ljudi srdačni i prihvaćaju različitosti. To je temelj daljnjeg razvoja turizma u našoj županiji.

“Najbolja turistička sela” globalna je inicijativa kojom Svjetska turistička organizacija promovira sela koja čuvaju kulturnu baštinu i tradiciju te imaju uvjete za održivi razvoj turizma uvažavajući različitosti i lokalne posebnosti, a finalni izbor održat će se u Marakešu, potkraj jeseni.

Nema postova za prikaz