U Garešnici održani 15. Susreti u Moslavini garešničke SKD-Prosvjete

Garešničko Srpsko kulturno društvo Prosvjeta Moslavina održalo je 15. Susrete u Moslavini, kojima gostima pokazuje kraj u kojem živi i gostoljubivost domaćina. Iako su bili na Gradskoj tržnici u Garešnici na otvorenom, nije bilo gostiju iz inozemstva zbog pandemije koronavirusa. Manifestaciju je otvorila dječja sekcija domaćina, pod vodstvom predsjednika udruge Zorana Blanuše. Predstavila su se i društva Prosvjete iz Grubišnog Polja, Slatine i banijskog Malog Gradca, koji su ovdje gotovo svake godine, a u radu ih nije sprječio ni potres.

Uz međunarodnu dječju smotru ovo je najveća manifestacije garešničke Prosvjete. Ponovno je nije zaobišao ni hrvatski KUD iz Strahoninca, kao ni prijateljska manjinska društva. KUD Đeram iz Grubišnog Polja pripada Zajednici Mađara i ovdje je bio više puta. Češka beseda iz Končanice može se pohvaliti najdugovječnijim radom, a u gostima u Garešnici bila je po prvi put. Predstavila se skupina Bračni parovi, specifična za besede. Popratili su ih i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije Darko Karanović, kao i zamjenik gradonačelnika Garešnice Goran Cupek.

Goste su članovi garešničke Prosvjete počastili tradicionalnim kolačima, koje su ispekle članice, a Susreti u Moslavini nastavljeni su zajedničkim druženjem.

Pokrovitelji Susreta u Moslavini su Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Garešnica.

Nema postova za prikaz