Marinela Kermeci nova je ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak

Marinela Kermeci iz Kaniške Ive nova je ravnateljica garešničkog Dječjeg vrtića Maslačak. Izbor je potvrdilo garešničko Gradsko vijeće, a na dužnost je stupila s jučerašnjim danom.

Oko sebe, navodi, ima stručan kadar ljudi, sposobnih i marljivih, s kojima nastavlja suradnju. Kao važnu stavku ističe činjenicu da na odgoj djece ne utječu jedino tete u vrtiću, već svi članovi zajednice, odnosno svi djelatnici – od tete kuharice i čistačice do odgajatelja i ravnatelja, stoga je važno međusobno poštivanje. „Dijete je subjekt vlastitog razvoja i važno je za njega iskustvo cjeline, slika i doživljaj stvari, pojave, osobe u njihovom kontekstu i odnosi“, zaključuje.

Iako je nova pedagoška godina tek krenula, u garešničkom vrtiću bilo je mnoštvo zanimljivih događaja, posjetila ih je i teta Jesen, a kao i u ostalim ustanovama, posebno se pazi na zaštitu zbog pandemije koronavirusa.

Podsjetimo, dječji vrtić Maslačak u svom sastavu ima matični vrtić u Garešnici i područne odjele u Garešničkom Brestovcu i Hercegovcu. Trenutno je upisano 267 djece, bez programa predškole.

Nema postova za prikaz