Šetnja garešničkim stazama povodom Svjetskog dana turizma

27. rujna Svjetski je dan turizma, koji je obilježen noćnom šetnjom garešničkim stazama, u organizaciji Turističke zajednice Sjeverna Moslavina i lokalne turističke agencije Rural escape tours iz Hercegovca.

Počela je jučerašnjim okupljanjem sudionika na Trgu hrvatskih branitelja u Garešnici te nastavljena uz Apollo park, šetnicom prema Konjičkom klubu Garić. Sa životom konja, uz okrijepu, sudionike je upoznala predsjednica kluba Paola Popović. Šetnja je nastavljena prema Skresovima uz svjetlost lampaša i turističkog vodiča Mons Claudius, koja je sudionike upoznala sa zanimljivostima i povijesti Garešnice. Sve je završilo posjetom Prvom hotelu za pčele, gdje su domaćini Tatjana i Domagoj Balja ispričali zanimljivosti o pčelama uz kuhano vino i pčelinje proizvode.

-Zašto ne doći u obližnju Garešnicu, simpatičnu, u dobrom društvu, otkriti prirodu i znamenitosti, saznati nešto više o poznatim Gareščanima Ivi Robiću, Mike Vuceliću ili Francu Ožboltu iz Gruntovčana- rekla je Martina iz Predavca, koja je došla u pratnji sina.

Osmogodišnji Borna bio je oduševljen konjima te što je imao priliku nahraniti konje jabukama. Nije ga bilo strah, ispričao je, već ima iskustva, voli životinje, a na OPG-u Balja je uz medene kolače, zaigrao i stolni nogomet s novim prijateljem iz Predavca.

Nema postova za prikaz