Sferia nudi znanost za najmlađe

Sferia- naziv je nove udruge, jučer osnovane udruge u Garešnici. Kad se ovdje spomene NASA, mnogi znaju da je jedan gareščanin dao veliki doprinos u njenom radu. Tako je inspiracija za buduće djelovanje udruge upravo Mike Vucelić i njegove inovacije, sve s ciljem da se kroz edukaciju, ali na zabavan način, djeci i mladima približi znanost.

Tajnica udruge je Vlatka Tokić Kezele, a za predsjednicu je izabrana Margareta Miloš:

Zadaća je popularizacija znanosti među djecom i mladima, s naglaskom na razvoj njihovih znanja, praktičnih vještina i interesa te svega što ih treba pripremati za život. Do ideje je došlo kroz suradnju s udrugom Profesor Baltazar koji će nam, na neki način, biti i mentori u budućem radu“.

Predsjednica nove udruge Sferia je Margareta Miloš

Suradnja s udrugom Profesor Baltazar već je viđena u Garešnici, kada je u lipnju održan Garešnica Infinity festival- GIF, u sklopu kojeg je održan i Znanstveni piknik.  Jedan je održan u petak u Gornjoj Stubici, gdje su, kao predstavnici jedne od pedesetak škola, sudjelovali i garešnički srednjoškolci te prikazali izradu priručnog holograma. Infinity festival već je ucrtan u plan rada nove udruge Sferia, čije ime je akronim riječi na engleskom, kao što je znanost, zabava, istraživanje, inovacija, astronomija…

Podršku daje udruga Profesor Baltazar i Grad Garešnica

Prije organiziranja konkretnih događanja, radit će na uspostavi suradnje s ustanovama, prvenstveno obrazovnima, ali i drugima. Podršku grada obećao je i gradonačelnik Josip Bilandžija:

Bogatiji smo za jednu udrugu, drugačiju od drugih. Cilj je približiti znanost najmlađim uzrastima te ih kroz aktivnosti potaknuti da o tome razmišljaju, otkrivaju i stvaraju nešto novo. To je nešto što do sada nismo imali, čestitam na inicijativi i u radu će imati podršku grada“.

Nema postova za prikaz