Općina Berek slavi 28. rođendan i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Mihovila

Dan je Općine Berek i blagdan zaštitnika sv. Mihovila. Obilježen je svetom misom, programom KUD-a Prijatelji i učenika Osnovne škole Berek te podjelom hrane za građane. Jučer je otvoren nadograđeni i uređeni Vatrogasni centar u općinskom središtu te održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Načelnik Mato Tonković osvrnuo se na najveće projekte, poput izgradnje Kulturnog centra koji bi trebao biti gotov u travnju iduće godine. Također i na aglomeraciju Berek, odnosno izgradnju vodovoda u naselju Šimljanica, desetom od 13 sela.

Mato Tonković, načelnik Općine Berek

– Mene i žitelje koje predstavljam vodi želja za napretkom. Kad smo počeli sa zajedničkim radom prije 28 godina bili smo na 55 posto asfaltiranih cesta, a sad je asfalt u svakom  mjestu. Vodovod je prošao kroz deset od 13 naselja. Izgradili smo mrežu i u Šimljanici od 2.700.000 kuna. Ostaju još tri sela bez vodovoda, a problem su mali broj stanovnika i velik međuprostor, što investicije čini neisplativima. Jedno od njih je Šimljanik, dok se za Kostanjevac i Begovaču čeka projekt voda iz Općine Velika Trnovitica- rekao je načelnik Tonković.

Državni tajnik Velimir Žunac u Bereku

U Bereku je ponovno bio i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac te naglasio važnost korištenja eu-fondova i na primjeru berečke općine.

– Drago mi je što mogu reći i primijetiti da se u Općini Berek stalno nešto gradi, da se događaju pozitivne promjene, usprkos činjenici što ruralni prostor ostaje bez ljudi. Važno je napraviti značajniji iskorak korištenjem eu-fondova, na što se odlučuju u Općini Berek- izjavio je Žunac.

Zamjenica župana Marija Jungić istaknula je važnost suradnje županije i lokalnih jedinica, čestitavši Općini Berek 28. rođendan. Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija obratio se u ime gostiju i uzvanika, a sjednici je nazočio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandroković, Silvestar Štefović, inače načelnik susjedne Općine Štefanje. Sve je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Šunjić i poželio dobrodošlicu.

Sa svečanosti obilježavanja Dana općine Berek

Za nedjelju od 13 sati ostaje druženje uz roštiljadu i fiš paprikaš te kušanje hrane. Ove godine svečanost protječe skromnije, izostala je i dodjela općinskih priznanja, a svečanije će, kažu, biti dogodine.

KUD Prijatelji Berek

Nema postova za prikaz