Potpore za djecu i mlade

dav

Svake godine iz proračuna Općine Hercegovac dio novca se izdvaja za potpore i pomoć djeci i mladima te njihovim obiteljima. S najmlađim mještanima, kroz razne aktivnosti rade i lokalne udruge, za koje je upravo danas raspisan javni poziv. Bilo da je riječ o kulturi ili sportu, za konkretne aktivnosti u programu, mogu dobiti sredstva iz proračuna.

Uskoro slijedi i javni poziv studentima da se prijave za jednokratnu potporu. Iznosi tisuću kuna i posljednja je isplata obuhvatila više od 40 studenata s područja Općine Hercegovac; „Obzirom da je akademska godina tek na početku, još ćemo pričekati koji tjedan, ali pozivam ih sve da se prijave. Očekujem da će ih biti oko 50“, kaže načelnik Boro Bašljan.

Također, kraju su privedene prijave za sufinanciranje nabave radnih bilježnica i školskog pribora. Za polaznike nižih razreda osnovne škole ona je 200, a za više razrede i srednjoškolce 400 kuna po učeniku. Zaprimljeno je više od stotinu prijava za osnovnoškolce i oko 70 za učenike srednjih škola. Dodatno, za 15 učenika osnovne škole u Hercegovcu iz proračuna se financiraju obroci u školskoj kuhinji.

Nema postova za prikaz