Novi projekti Općine Hercegovac

Nekoliko je novih projekata Općine Hercegovac dobilo zeleno svjetlo, a dva već kreću u realizaciju. Nakon raspisanih natječaja, načelnik Općine Hercegovac, Boro Bašljan potpisao je ugovor s izabranim izvođačem radova. Riječ je lokaciji prema sjedištu općinske uprave i parkirališta uz novouređeni trg u Hercegovcu te na groblju u Ladislavu, gdje nedostaje pristupna staza do mrtvačnice.

„Radi se o asfaltiranju spojne dionice koja osigurava prilaz od glavne ceste do mrtvačnice, dijelu gdje je trava i koji za kišnog i hladnijeg vremena bio problematičan za pristup. Tu će se sad izgraditi asfaltirani prilaz i uz to još jedna staza na istočnom dijelu groblja“, kaže Bašljan i najavljuje nastavak uređenja središta Hercegovca.

„Drugi projekat je logičan nastavak radova rekonstrukcije Trga kralja Zvonimira. Uz njega će biti uređeno postojeće parkiralište i u blizini prostor predviđen za štandove lokalnih OPG-ova. S druge strane magistrale, bit će izgrađene dvije pješačke staze za prilaz zgradi u kojoj je sjedište općinske uprave. Iza zgrade će biti uklonjen dotrajali beton, to će se urediti, kao i dva parkirališna mjesta u blizini“.

Ukupna vrijednost svih radova na projektima službenog naziva “Uređenje pristupne ceste i pješačke staze na groblju u Ladislavu” i “Uređenje pješačkih staza, parkirališta i komunalnog otoka u Hercegovcu”, iznosi gotovo 635.000,00 kuna, a izvođač su Ceste d.d. Bjelovar. Uz novac iz općinskog proračuna, bit će sufinancirani sredstvima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Nema postova za prikaz