U Bereku štand „Uljepšajmo dane“ uz obilježavanje Dana općine

Na obilježavanju Dana općine Berek sudjeluje i udruga „Zadovoljna žena“ iz Bjelovara, koja na tom području provodi projekt „Uljepšajmo dane“. Radovi kreativne skupine izloženi su na prigodnoj izložbi, koja krasi prostor Društvenog doma. Mogu se vidjeti razni uraci žena starijih od 50 godina, koje su izrađivale nakit, ukrašavale i oslikavale proizvode.

Proizvodi nastali na radionicama projekta “Uljepšajmo dane” u Bereku

Ovaj dvogodišnji program vrijedan je 90.000 kuna i osmišljava slobodno vrijeme starijih osoba, koje potiče na kreativnost, druženje i rad u zajednici. Predsjednica Mirela Štefinec Plavac zadovoljna je provedbom projekta, kojem se u berečkoj općini pridružilo 10-ak polaznica.

– Imamo četiri skupine, a kako je nabavljen pikado mogu se pridružiti i ostali zainteresirani, oba spola i možda organiziramo turnir, kroz zabavne sadržaje koje vodi Berečanka Senka Jambrišak. Tu je i sportska rekreacija, slikarske i kreativne radionice uz stručne osobe, a u planu je i edukacija o sigurnosti starijih osoba koju će voditi profesionalni vatrogasac- kaže predsjednica udruge Štefinec Plavac.

Članice udruge “Zadovoljna žena” na obilježavanju Dana općine u Bereku

Program za Dan općine završava u nedjelju, tradicionalnim druženjem uz fiš i roštilj, od 13 sati iza doma u Bereku, kao i podjelom hrane.

Nema postova za prikaz