Rezultati dopunskih izbora za srpsku manjinu u BBŽ

Obzirom da na lokalnim izborima nije izabran dovoljan broj manjinaca, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jučer su provedeni dopunski izbori za članove lokalne i područne samouprave iz reda pripadnika srpske manjine. Glasovalo se na ukupno 20 biračkih mjesta, a u Županijsku skupštinu izabrani su Obrad Komlenić i Vanja Ficnar s liste Grupe birača. Osvojila je 515 glasova ili 80,84 posto od 5.786 upisanih. Na listu Demokratskog HSS-a odnosi se 19,15 posto i prema Dontovoj metodi nije prošla u predstavničko tijelo.

U Gradu Garešnici s liste Samostalne demokratske srpske stranke u Gradsko vijeće izabran je Milan Rajšić. Od 871 birača pristupio je 81 ili 9,30 posto. U Općini Veliki Grđevac u Vijeće ulazi Slobodan Knežević s liste SDSS-a, koja je s 22 glasa od 131 birača dobila 75,86 posto glasova. Lista HNS-liberalnih demokrata osvojila je 24,13 posto, čiji predstavnik nije izabran.

Od ostalih, u Daruvaru je u Gradsko vijeće izabrana Nikolina Glodić s liste SDSS-a. U Đulovcu, također s liste SDSS-a novi općinski vijećnici su Milan Radaković i Nenad Popadić. U Končanici je s iste liste prošla Rada Božić u Općinsko vijeće. U Severinu, to je Hrvatska seljačka stranka i vijećnik Milisav Marodolac. U Šandrovcu Goran Solar, član Općinskog vijeća postaje s liste HSLS-a. U Štefanju i Velikoj Pisanici nije bilo kandidata.

Nema postova za prikaz