Obilježen Dan Grada Lipika i blagdan zaštitnika Sv. Franje Asiškog

Obilježavanje Dana Grada Lipika i blagdana zaštitnika Svetog Franje Asiškog, završeno je svečanom sjednicom Gradskog vijeća uz brojne uzvanike i predstavnike državnih, ali i lokalnih institucija. Gradonačelnik Vinko Kasana upoznao je nazočne s brojnim projektima koji su izvršeni, ali i onima koje tek treba izrealizirati.

Ove godine očekujemo početak prve faze obilaznice oko Pakraca i Lipika. U tijeku je projektiranje Državne ceste koja će spajati ova dva grada s Autocestom na čvoru Lipovljani. Destilerija vrijedna 1,5 milijuna eura tek treba početi s radom punim kapacitetom. Korak smo bliže cilju da Lipik postane centar umjetne inteligencije što uključuje izgradnju inkubatora, Edukativnog centra te izgradnju Kampusa za razvoj umjetne inteligencije.” Rekao je gradonačelnik te dodao:

Gledajući u budućnost, nismo zaboravili našu bogatu prošlost koja se temelji na termalnim izvorima, toplicama i turizmu. Ponosan sam na projekt obnove kulturne baštine, u kojem će biti izgrađen interpretacijski centar, obnoviti narodne kupke i perivoj”.

Nije zaboravio ni obećanje o obnovi Vandlbana i Kursalona, objekte u središnjem gradskom parku, koja tek slijedi. Iz  Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, stigli su ugovori o sufinanciranju projekata na području Grada Lipika vrijedna gotovo 4 milijuna kuna. Izaslanik predsjednika Vlade, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, ujedno i počasni građanin Grada Lipika, Darko Horvat, najavio je obnovu Ergele Lipik vrijednu 63 milijuna kuna.

Ovom prilikom, dodijeljena su i priznanja zaslužnima za doprinos razvoju grada tamošnjim gospodarstvenicima i sportskim djelatnicima.

Nema postova za prikaz