Paljenje prve adventske svijeće obilježeno u Hercegovcu i Garešnici

U Hercegovcu je danas, na Trgu kralja Zvonimira i službeno po prvi puta upaljena adventska svijeća čime je i službeno započelo vrijeme došašća, razdoblje od četiri tjedna radosnog iščekivanja Božića. Kuhano vino i domaće kiflice pripremili su članovi Češke besede, dok će se naredna tri puta izmijeniti udruge s područja Općine – Hrvatska čitaonica, zatim DVD Hercegovac te Lovačko društvo „Jelen“.

Vrijeme došašća paljenjem svijeća na adventskom vijencu dosadašnjih godina obilježavali su mještani Palešnika, u organizaciji lokalnih udruga. Tradiciju nastavljaju i dalje, nedjeljom.

I u Garešnici je, sada već tradicionalno, na fontani na Trgu hrvatskih branitelja postavljen Adventski vijenac. Ove godine, Advent u Garešnici organiziran je od strane Grada te Turističke zajednica Sjeverna Moslavina, paljenje prve svijeće bilo je u 17.30 sati, a domaćini su danas bili Gradsko društvo Crvenog križa i Udruga žena Garešnički Brestovac.

Spomenimo kako u Garešnici svake subote program Adventa zapravo kreće već od 15 sati s Malim božićnim sajmom proizvoda lokalnih OPG-a i rukotvorina. Kao i svake godine, domaćini su udruge koje djeluju na području grada.

Nema postova za prikaz