Veselje za najmlađe i rukotvorine uz predblagdanska druženja u Velikoj Trnovitici

Okupljanje povodom paljenja prve svijeće na adventskom vijencu u središtu Općine Velika Trnovitica, uljepšali su i božićno novogodišnji ukrasi iz domaće radinosti, ali i poseban štand za najmlađe.

Osim zanimljivih igračaka, poput vlaka koji putuje kroz snijeg, bilo je tu i slatkiša, kojima su se djeca mogla besplatno poslužiti. Uz stolove na kojima su bili takvi izlošci, posjetitelji su mogli sresti tri žene; to je Kristina Spišić, Ivanka Bokun i Ankica Jandrilović, koja, iako živi u Staroj Plošćici, Trnoviticu smatra svojom, jer je u njoj odrasla: „Ovdje sam došla posjetiti svoje selo i da ljudima pokušamo uljepšati ovaj dan, znači paljenje prve adventske svijeće koja nam pruža nadu u bolje sutra. Postavili smo dječji kutak u kojem se najmlađi mogu poslužiti slatkišima i ujedno im pokazati dio čari Božića. Tu su i blagdanski ukrasi koje smo sestra i ja same izrađivale, kako bi svima pokušale uljepšati ove dane“.

Bit će tu i narednih vikenda, dodaje, a to znači uz paljenje svijeća uoči Božića, koje je u trnovitičkom središtu nedjeljom u 18 sati. Uz ugođaj božićnih pjesama, druženje se nakon toga nastavlja i uz kuhano vino i čaj te pekarske proizvode za koje se pobrinula Općina Velika Trnovitica.

Nema postova za prikaz