Policija pronašla osobu koja je urinirala po zgradi bjelovarskog HDZ-a

Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Bjelovar su dovršili kriminalističko istraživanje javno objavljene snimke uriniranja po zgradi jedne političke stranke u Bjelovaru te pisanja različitih komentara putem društvenih mreža koje su javno objavljene na portalima raznih novinarskih agencija.  

Naime, utvrđeno je da je 27-godišnjak iz okolice Bjelovara, kao korisnik profila koji je registrirao pod pseudonimom na jednoj  društvenoj mreži, 15. studenog ove godine u vremenu od 13.15 do 13.50 sati s namjerom prouzročenja straha, te stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja na temelju razlike u političkom uvjerenju na javno dostupnim profilima nacionalnih i lokalnih novinarskih agencija objavljivao video snimku na kojoj urinira po fasadi zgrade u kojoj se nalaze poslovne prostorije jedne političke stranke u Bjelovaru, te  neprimjerene, uvredljive i ponižavajuće komentare čime je povrijedio dostojanstvo građana koji imaju različito političko uvjerenje u odnosu na njegovo čime je počinio prekršaj iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije. 

Protiv 27-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru, stoji u priopćenju PU.

Podsjetimo, nekoliko dana nakon prethodno spomenutog događaja, za sad još nepoznati počinitelj je na spomenutu zgradu bacio neutvrđeni zapaljivi predmet, a policijskim očevidom je utvrđeno da je nastalo oštećenje u vidu začađenja fasade.

Nema postova za prikaz