FOTO: Evo kako će izgledati novi bjelovarski korzo

U tijeku su radovi u sklopu aglomeracije, odnosno rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije u više Bjelovarskih ulica, a među njima je i šetnica, odnosno korzo. Nakon završenih podzemnih, na proljeće bi trebali krenuti radovi na uređenju gornjeg dijela. “Rok za izvođenje je godinu dana i projekt je vrijedan 11,5 milijuna kuna. Duž korza će se popločiti devet tisuća kvadrata na dužini od 600 metara“, rekao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

Zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić s glavnim projektantom Igorom Barberićem iz bjelovarske tvrtke B-projekt

Bit će tri vrste opločnika i sve će biti izrađeno sukladno konzervatorskim elaboratima, a cijela priča je odobrena od strane Ministarstva kulture RH. Cijela dužina korza će biti u jednoj ravnini, odnosno više nećemo imati rubnjake koji sada stvaraju određene probleme za dječja kolica, prolaz i osobama s invaliditetima. Idemo s najkvalitetnijom vrstom opločnika koji su otporni na smrzavicu i sol, pogodni su za laku vožnju, ali i primjerice vatrogasna vozila koja će u slučaju potrebe bez problema moći voziti ovim dijelom“, rekao je projektant Igor Barberić iz bjelovarske tvrtke B-projekt.

Važno je naglasiti kako će bjelovarski ugostitelji imati gotovo identične terase. “U svim ugostiteljskim objektima duž korza radi oko 150 djelatnika. Kako bi sve bilo na nivou, svi objekti vode veliku brigu o svojim lokalima i terasama. Kada sve bude gotovo, mislim da će centar Bjelovara zasjati u jednom predivnom izdanju. Jako smo zadovoljni s konzervatorima koji su nam dopustili terase. Ona u sklopu mog kafića stoji oko 250 tisuća kuna“, rekao je Darko Čani, predstavnik ugostitelja na korzu.

Darko Čani, predstavnik bjelovarskih ugostitelja

Nema postova za prikaz