Socijaldemokrati predstavljeni i u Osijeku

Nakon Zagreba i Bjelovara, udruga „Socijaldemokrati“ predstavljena je u Osijeku. Udrugu su osnovali saborski zastupnici koji su svoj rad u Hrvatskom saboru nastavili kao nezavisni nakon što su izbačeni ili istupili iz SDP-a, podsjetili su u priopćenju.  Uvodno se okupljenima obratio Domagoj Hajduković, istaknuvši da su Slavonija i Baranja u teškoj gospodarskoj i demografskoj situaciji. S tim se složila Romana Nikolić, koordinatorica udruge za Osječko-baranjsku županiju dodavši da žele ne samo ukazivati na probleme, nego i tražiti rješenja za njih. „Također, želimo isti žar probuditi u mladim osobama te ih potaknuti da se uključe u kreiranje politika. Upravo o njima i njihovoj društvenoj integriranosti ovise aktualni i budući razvoj demografskog i prosperitetnog društva. U našoj udruzi ima mjesta za sve.“

Socijaldemokratima svakodnevno priključuju ljudi afirmirani u svojim stručnim i profesionalnim karijerama koji žele programski pomoći da kreiraju bolju budućnost, rekao je tajnik udruge, Nikša Vukas.

Potpredsjednik udruge „Socijaldemokrati“ Davor Bernardić je izrazio vjeru u uspjeh udruge, jer okuplja ljude koji su iskreni, čestiti, pošteni i dosljedni, a predsjednik udruge Davorko Vidović naglasio da udruga ima misiju da bude maksimalno inkluzivna, da okuplja ljude na socijaldemokratskim vrijednostima koje su danas ugrožene: „Socijaldemokracija kao sustav vrijednosti slobode, ravnopravnosti, rada i socijalne pravde je na kušnji više danas no što je bila prije 150 godina. A mi mislimo da Hrvatskoj treba jaki socijaldemokratski pokret“.

Nema postova za prikaz