Gastro izložba u Garešnici; Obrtnici opet pokazali da znaju znanje

Gastro izložba u Garešnici još je jednom okupila više stotina sudionika, izlagača i posjetitelja. Jedinstvena kao županijska manifestacija obrtnika na jednom mjestu pokazuje mali dio onog što oni znaju i mogu učiniti.

Domaćin je, uz Obrtničku komoru Bjelovar, Udruženje obrtnika Garešnica, čijih oko 150 članova svaki put uigrano pripremi i odradi ovaj susret. Ujedno je prilika za razmjenu iskustava, jer dijele slične probleme, koje na stavljaju na stranu na ovakvim druženjima jer imaju puno lijepoga za pokazati. Niti ovaj put nije bilo drugačije te se okupilo 15-ak izlagača, predstavnika udruženja iz cijele Hrvatske i na 11. županijskoj Gastro izložbi.

Na samom otvorenju, o svemu je više rekao predsjednik Udruženja obrtnika Garešnica, Željko Budjina, Dalibor Kratofil, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore, govorio je o stanju u obrtništvu na razini države dok je sa situacijom u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji okupljene ukratko upoznao Goran Grgić, predsjednik Obrtničke komore Bjelovar. Da su obrtnici važan segment gospodarstva i razvoja svake sredine, naglasio je župan Marko Marušić. S tim se složio i gradonačelnik Garešnice, Josip Bilandžija, koji je izložbu i otvorio, a obojica su istaknula kako će se i nadalje iz proračuna izdvajati potpore za obrtništvo.

Hranu ponuđenu na kušanje, koju su spremali vrijedni obrtnici iz cijele Hrvatske, pa su se tako mogle kušati i dalmatinske i slavonske delicije, blagoslovio je garešnički župnik Dejan Tot. U programu su nastupile Garešničke mažoretkinje koje su dio izvođača sutrašnjeg programa, Sajma cvijeća, u gradskom parku, od 11. sati.

Nema postova za prikaz