90 godina rada DVD-a Dišnik

Predsjednik VZG Garešnica Đuro Petrić dodjeljuje priznanje predsjedniku DVD-a Dišnik Vladimiru Bebeku.

Nakon Velike i Male Bršljanice te Zdenčaca, 90 godina rada ove je godine obilježilo i Dobrovoljno vatrogasno društvo Dišnik, na području Vatrogasne zajednice grada Garešnice. Na svečanoj sjednici dodijeljeno je 27 priznanja zaslužnim vatrogascima te 26 zahvalnica onima koji pomažu rad društva. Zlatna vatrogasna medalja uručena je Jovi Uzelcu, srebrne Zdenku Horini, Branku Petroviću i Nenadu Petroviću, a srebrna plamenica za požrtvovnost i hrabrost operativaca zapovjedniku Josipu Donču. Dobitnici brončanih plamenica su Ivan Benčak, Siniša Čavić, Danijel Papić, Kristijan Donč i tajnik Kristijan Rihter. Dodijeljeno je i osam brončanih vatrogasnih medalja, čiji su dobitnici predsjednik Vladimir Bebek, zatim blagajnik Milan Rajšić, Božo Klasić, Goran Čleković, Miroslav Čleković, Ilija Čakarić, Nikola Turić i Milan Divjak.

Zapovjednik VZG Garešnica Tomislav Kunješić u Dišniku podnosi prijavak gradonačelniku Garešnice Josipu Bilandžiji.

Nastavak uspješnog rada poželjeli su predsjednik Vatrogasne zajednice grada Garešnice Đuro Petrić i zapovjednik Tomislav Kunješić, koji je istaknuo kako Garešnica osim što ima dugu tradiciju vatrogastva, ima i jaku Vatrogasnu zajednicu. Društvo je osnovano 1932. godine, a kako bi se održalo i dalje cilj je privući mlade članove, naglasio je Milan Rajšić u izvješću o radu.

Svečanost visoke obljetnice rada DVD-a Dišnik uveličali su i županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger te gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija. Čestitke!

Nema postova za prikaz