Novi ugovori za nastavak projekta Zaželi

U Lipiku su danas uručeni ugovori za treću fazu projekta „Zaželi“, za programe usmjerene na zapošljavanje žena i pomoć starijim i nemoćnim osobama. Ukupne je vrijednosti 445 milijuna kuna, od kojih je u ovoj fazi raspodjeljeno gotovo 95 milijuna. Time je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike bespovratnim sredstvima obuhvatilo 94 prijave.

Među njima su i projekti jedinica regionalne i lokalne samouprave, pa tako i Grada Garešnice i Općine Hercegovac, ali i  Bjelovarsko bilogorske županije tako da je među potpisnicima i župan Marko Marušić. Županijski program „Za žene Bjelovarsko- bilogorske županije“, vrijedan milijun i pol kuna te obuhvaća Općine Berek, Veliki Grđevac i Velika Pisanica.

Blizu milijun i pol kuna „težak“ je i program Grada Garešnice, pod nazivom  „Nikad nije kasno“. Kroz njega će, radi skrbi o 186 korisnika, na nekoliko mjeseci posao imati 31 žena iz skupine teže zapošljivih osoba. Gradonačelnik, Josip Bilandžija, napominje da prve aktivnosti kreću već idući tjedan raspisivanjem natječaja.

I u Općini Hercegovac su zadovoljni što se program nastavlja. „Kad smo tek ulazili u ovakav oblik programa, među mještanima je bilo dosta nepovjerenja. Danas imamo sve više upita kad će krenuti dalje i, obzirom na dosadašnja pozitivna iskustva korisnika, sve više je onih koji se žele uključiti“, kaže načelnik Boro Bašljan. Hercegovčanski program „Zaželi i ostvari“ u ovoj fazi će uključiti zapošljavanje 12 žena koje će skrbiti o 72 korisnika.

Zeleno svjetlo i novi ugovor dobilo je još nekoliko prijava iz Bjelovarsko- bilogorske županije; iz Daruvara, Velikog Trojstva, Sirača i Čazme.

Ugovore s predstavnicima prijavitelja potpisao je ministar Marin Piletić.

Nema postova za prikaz