Garešnica: Održana početna konferencija na projektu Zaželi – „Nikad nije kasno – faza 3“

U garešničkom Centru za posjetitelje jučer je održana početna konferencija na projektu Zaželi – „Nikad nije kasno – faza 3“. Provodi ga Grad Garešnica u suradnji s projektnim partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Bjelovar i Centrom za socijalnu skrb Garešnica, a predstavila ga je voditeljica projekta Suzana Karre:


Dakle, projekt je krenuo u listopadu prošle godine nakon što je potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se sufinanciraju iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2022. Njegova ukupna vrijednost je nešto veća od 199 tisuća eura ili 1.499,975 kuna, rekao je gradonačelnik Garešnice, Josip Bilandžija:

U projektu je zaposlena 31 žena. One će tim putem pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, ovog puta za 186 krajnjih korisnika. Svaka žena vodi brigu o šest korisnika, a popis svakodnevnih obaveza uključuje razne poslove, rekla je jedna od zaposlenih, Nikolina Dušek:

Za kraj, recimo kako se projekt provodi u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada te prevenciji prerane institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba.

Nema postova za prikaz