“Uskrsna čarolija svjetla by Salaj” od 1. do 16. travnja u Grabovnici

Ove subote, tjedan dana uoči blagdana Uskrsa, svoja vrata otvara i „Uskrsna čarolija svjetla by Salaj’. Ona će se održati na imaju Salaj u Grabovnici, od 1. do 16. travnja, svaki dan od 15 do 21 sat, s brojnim šarenim svjetlima i pisancima, zabavnim igrama i aktivnostima za sve uzraste.

Posjetitelji će moći sudjelovati u radionicama i igraonicama za djecu s animatorima, traženju uskršnjih jaja po imanju, potezanju konopa, igri jaje na žlici, skakanje u vrećama, nagradnim igrama, tomboli i pikadu za odrasle i drugim sadržajima. U nastavku prenosimo i službeno priopćenje u cijelosti:

“Uskrs je blagdan koji slavimo u znak uskrsnuća Isusa Krista, a običaji vezani uz ovaj blagdan razlikuju se od zemlje do zemlje. U Hrvatskoj se Uskrs obilježava različitim aktivnostima, a jedan od događaja koji privlači mnoge posjetitelje je i naša manifestacija.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na uskrsnu manifestaciju pod nazivom “Uskrsna čarolija svjetla by Salaj” koja će se održati na imanju Salaj, Ante Starčevića 132, Grabovnica od 1. travnja 2023. do 16. travnja 2023. godine, svaki dan od 15 do 21 sat. Ovo će biti spektakularan događaj koji će vas oduševiti svojim šarenim svjetlima, zabavnim igrama i uzbudljivim aktivnostima za sve uzraste.

U posljednjih nekoliko godina, Uskrsna manifestacija “Čarolija svjetla by Salaj” postala je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Hrvatskoj. Iznimno velik broj posjetitelja iz cijele zemlje i svijeta dolazi svake godine kako bi doživjeli čaroliju svjetla i zabave na imanju Salaj. O duhu Božićne, a i Uskrsne čarolije rado će vam pričati svatko tko je ikada bio.

Pisanice kao simbol Uskrsa ukrašene tisućama boja, dostojanstvenom svjetlošću obilježavaju prošlo vrijeme i vrijeme novog rađanja, a ni ove godine neće ih nedostajati na imanju, štoviše, očekuje Vas više od 25 000 svjetlećih pisanica, ali i uskrsnih instalacija domaćih životinja, koje će zasigurno izmamiti svakoj generaciji osmijeh na lice. A da bude još ljepše pobrinut će se i Martin Reichmann, njemački kipar čije su skulpture izrađene motornom pilom posjetiteljima imanja već upale u oči kao što su npr. anđeo ili sova, a ovog proljeća priča je bogatija za mnoštvo novih likova, a možete vidjeti i spektakularni prikaz Isusovog groba u kamenolomu iz 1905. godine. Proljeće je došlo i svojim zelenilom želi Vam dobrodošlicu.

Šetnje kroz stazice, potoke, jezera, šume i njegovane travnjake su sjajan način da istražite imanje i uživate u prirodnim ljepotama. Osim toga, bogata ugostiteljska ponuda će vam omogućiti da se odmorite i okrijepite nakon dugih šetnji. Uz uživanje u prirodnim ljepotama i okusima lokalne kuhinje, možda biste željeli istražiti i kulturne znamenitosti u okolici.

U svakom slučaju, želim vam ugodan boravak i nezaboravne trenutke u prirodi.

Salajevi su se pobrinuli da ovo događanje bude zabavno za sve uzraste. Posjetitelji će imati priliku uživati u raznim aktivnostima koje uključuju radionice i igraonice za djecu sa animatorima, traženje uskršnjih jaja po imanju, potezanje konopa, igru jaje na žlici, skakanje u vrećama, nagradne igre, tombole i pikado za odrasle, te mnoge druge zabavne igre. Naša gastronomska ponuda će zadovoljiti svačiji ukus, od slastica do ukusnih jela s roštilja.

Posjetitelji koji žele produžiti svoj boravak u ovom prekrasnom kraju, mogu istražiti Moslavačku goru, a ovo je idealno područje za pješačenje, biciklizam ili ribolov. Osim toga, posjetitelji mogu posjetiti i obližnje povijesne gradove poput Čazme, Kutine, Siska ili Zagreba.

Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj uskrsnoj čaroliji i doživite nezaboravan doživljaj koji će ostati u vašem sjećanju. Vidimo se od 1. travnja 2023. do 16. travnja 2023. godine, svaki dan od 15 do 21 sat.

Ako se zaželite šarenila, igranja, pod toplim proljetnim sunčevim zrakama, dođite. Možda Vam se posreći i pod nekom od tisuću biljaka pronađete koju pisanicu samo za sebe. Sretno u traženju.”

Nema postova za prikaz