Oprez! U prometu više traktora, radnih strojeva, ali i blata

Dolaskom proljeća, među sudionicima prometa veći je broj biciklista, motociklista i traktorista. Povoljnije vremenske prilike ujedno znače da je počela sezona poljodjelskih radova te da uz traktore na prometnice ide i veći broj poljoprivrednih i radnih strojeva. Zbog toga, svake godine iz policije pozivaju na oprez i mjere predostrožnosti, jer kod nesreća koje se događaju najviše utječe ljudski faktor. Često je u pitanju neiskustvo vozača, veliki nagibi na poljoprivrednim površinama, kao i prisutnost alkohola u organizmu, s kojim dolazi i precjenjivanje vlastitih vozačkih sposobnosti.

Također, osim vozača, stradavaju i putnici jer se nerijetko prevoze na neodgovarajući način; na blatobranima, stojeći na stepenicama, stražnjoj strani traktora, priključcima.

Stoga, oprez, poručuju iz policije te podsjećaju da nemarni traktoristi utječu i na nesreće drugih vozila, vrlo često jer ne očiste blato koje su nanijeli na kolnik. Počinitelji se jednostavno otkriju, jer blato koje su ostavili za sobom, uglavnom vodi i do njihova dvorišta. U Policijskoj postaji Garešnica već je ispisano nekoliko kazni temeljem prijava, a kazna iznosi 130 eura.

Nema postova za prikaz