Sastali se predstavnici Grad Kutine te sindikata i udruga u Petrokemiji

Gore s lijeva na desno: gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i Željkom Klaus, predsjednik Sindikata EKN-a; dolje s lijeva na desno: Davor Rakić, predsjednik sindikata EKN-a u Petrokemiji i Stjepan Šalković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije i predsjednik radničkog vijeća u Petrokemiji

Predstavnici Grada Kutine i sam gradonačelnik Zlatko Babić jučer su održali sastanak s predstavnicima Sindikata, radnika i Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije na čelu sa Željkom Klausom, predsjednikom Sindikata EKN-a.

Na njemu su dali punu podršku sindikatima i braniteljima u njihovim aktivnostima na očuvanju Petrokemije, prvenstveno na aktivnostima vezanim uz ubrzavanje procesa prelaska vlasništva na Yildirim grupu. Kao najvažniju stavku, gradonačelnik Babić naveo je vraćanje proizvodnje u Petrokemiju.

Više o trenutnom statusu Petrokemije rekao je Željko Klaus, predsjednik Sindikata EKN-a, te naveo kako je riječ o neslužbenim informacijama:

Da je najveći problem radnika neizvjesnost o vraćanju na posao i početku proizvodnje, rekao je Davor Rakić, predsjednik sindikata EKN-a u Petrokemiji.

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije i predsjednik radničkog vijeća u Petrokemiji Stjepan Šalković naveo je kako osim početka proizvodnje, traže dugoročno rješenje.

Podsjetimo odmah kako će se sutra, s početkom u 18 sati, održati izvanredna skupština sindikata DEMOS-HUS, glavnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije, Kutine i skupština sindikata EKN-a na kojem će se donijeti konkretne odluke koje trebaju poslužiti kao pritisak da se dobije garancija kada će proizvodnja u Petrokemiji krenuti, rekao je Željko Klaus, predsjednik Sindikata EKN-a.

Nema postova za prikaz