U Hercegovcu svaki mjesec događanje na otvorenom, a završnica su Dani krumpira. Znate li tko nastupa?

Dolaskom proljeća zahuktavaju događanja na otvorenom. Nekoliko ih je prepoznatljivih na području Općine Hercegovac, koja ih provodi u suradnji s udrugama. Otvorenje sezone događanja kreće uoči Uskrsa, podjelom pečenih ribica u središtu Hercegovca, za što će se pobrinuti Udruga umirovljenika. Središte Hercegovca, ali i ostalih naselja, već je u blagdanskom ruhu. Dio ukrasa, pisanica, je od prije, a dvije rolo bale, dar obitelj Šeliř, općinski djelatnici su „preodjenuli“ u zečeve koji uljepšavaju zelenu površinu ispred općinske uprave.

Neće izostati niti okupljanje 01.svibnja, najavljuje nadalje načelnik Boro Bašljan. Tad će u Ilovskom Klokočevcu posjetitelje dočekati grah kojeg će, u više kotlića, pripremati dobrovoljni vatrogasci.

Ljeto, redom, donosi Kotličijadu i memorijalni nogometni turnir 24.lipnja u Palešniku te Roštiljadu 8.srpnja u Hercegovcu, na rukometnom igralištu. Na isto mjesto krajem kolovoza stiže velika pozornica za Dane krumpira. Na najvećoj manifestaciji u Hercegovcu posjetitelje tradicionalno čeka velika gastro ponuda, za koju se brinu članovi udruga. niz aktivnosti, vožnje kočijom, vlakićem, igre s krumpirima, nastupi različitih izvođača. I ovaj put bit će kroz dva dana i sve će završiti koncertom u subotu navečer, kad će publiku zabavljati Maja Šuput. Time će se niz ljetnih događanja privesti kraju, a domaćini vjeruju da će među njima svatko pronaći dovoljno razloga da dođe u Hercegovac.

Nema postova za prikaz