Uskrsni sajam danas u Kutini, a održava ga i Garešnica te Bjelovar

Ususret najvećem kršćanskom blagdanu – Uskrsu, u gradu Garešnici organizirat će se Uskrsni sajam, u petak od 9,30 do 12.30 na glavnom Trgu hrvatskih branitelja. Uz pomoć Grada Garešnice, Komunalca te Udruženja obrtnika Garešnica u sklopu sajma će se, od 10:30 dijeliti i ribice, rekla direktorica TZ Daniela Belak.

Recimo odmah da će se na Uskrsni ponedjeljak, 10. travnja, održati i Uskrsni koncert malih vokalnih skupina od 17 sati u župnoj crkvi Pohoda BDM.

U Kutini Uskrsni sajam danas, od 10 do 14 sati

I Grad Kutina i tamošnja Turistička zajednica organiziraju uskrsni sajam. On se održava danas, od 10 do 14 sati na središnjem gradskom trgu dr. Franje Tuđmana, a u sklopu njega će svoje kreativne radove izložiti ustanove i udruge Grada Kutine. Program će dodatno obogatiti glazbeni nastup benda iz OŠ V. Vidrića, a uz glazbeni repertoar održat će se i tradicionalne uskrsne igre pod vodstvom Slavice Moslavac dok će vrtićanci Dječjeg vrtića Kutina kredom oslikati Trg.

Na Sajmu će biti ukupno 14 izlagača i 18 štandova na kojima će se po simboličnoj cijeni prodavati razni kreativni uradci, a prikupljena sredstva prilog su ustanovama i udrugama koje su sudjelovale i dale svoj doprinos ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Bjelovar će danas najaviti događanja povodom manifestacije Pisanicom do Uskrsa

Uskrs podrazumijeva različite običaje, a neke od njih njeguje i Grad Bjelovar u sklopu manifestacije Pisanicom do Uskrsa.  I ove godine, na Veliki petak, u središtu grada dijelit će se riba za obrok, a na Veliku subotu u planu je Potraga za pisanicama. Više o detaljima manifestacije reći će zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić na današnjoj konferenciji za medije u gradskom parku pokraj paviljona.

Nema postova za prikaz