Župan Marušić predstavio mjeru “bike & bed” u Studio apartmanima Štimac u Garešničkom Brestovcu

Župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić raspisao je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj gospodarstva i obrtništva u ovoj godini, objavljen na internet stranici županije, otvoren do iskorištenja sredstava, a najviše do sredine studenog.

Riječ je o mjeri “bike & bed”, namijenjenoj privatnim iznajmljivačima i OPG-ovima koji imaju smještajne kapacitete te posjeduju ili planiraju uvesti spomenuti standard, dodao je kod predstavljanja mjere u garešničkom kraju.

Ovu, inače četvrtu od deset mjera, župan Marušić predstavio je kod vlasnika apartmana koji provodi taj standard, Dejana Štimca u Garešničkom Brestovcu, u Studio apartmanima Štimac.

Studio apartmani Štimac s tri zvjezdice puni su veći dio godine, a već su koristili županijske mjere, pojašnjava vlasnik Dejan Štimac. Ovo mu je dodatna djelatnost, a u posao je uključena cijela obitelj, supruga i djeca, pa tako i sin, student poduzetništva.

Župan Marko Marušić i vlasnik Studio apartmana Štimac u Garešničkom Brestovcu Dejan Štimac.

Ovo je prvi takav smještaj na području Turističke zajednice Sjeverna Moslavina, iako ne i jedini, a ima i još interesa, potvrdila je direktorica Daniela Belak.

Inicijativu pozdravljaju i garešnički biciklisti, ponajviše zbog razvoja biciklizma u ovom kraju, koji ima potencijala. S tim se složio i Željko Filipec:

Zajedno sa Zelenim vrtovima Poilovlja to je mogućnost više u ovom kraju, istaknuo je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, zahvalivši Županiji na potporama.

Sufinancira se do 50 posto iznosa, a maksimalna iznos potpore je 660 eura po korisniku. Kako je rekao direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak, trenutno je devet “bike & bed” smještaja na županijskom području.

Nema postova za prikaz