Otplatu svih kredita i opremanje nove bolnice u Bjelovaru i složbeno preuzela Vlada RH

Odlukama Vlade Republike Hrvatske, službeno je završena procedura stvaranja pravnog okvira za preuzimanje u cijelosti otplate dvaju kredita bolnice i za financiranje opremanja nove zgrade bolnice. Isto je potvrdio danas na konferenciji za medije župan Marko Marušić te zahvalio premijeru Plenkoviću na razumijevanju i uvažavanju potreba građana ove županije.

Naime, ovom odlukom kredite koji su ukupno teški više od 200 milijuna kuna u potpunosti preuzima Ministarstvo zdravstva. Potvrđeno je također i kako će se  u bjelovarsku bolnicu uložiti još oko 70 milijuna kuna, čime će ona biti u potpunosti u funkciji. Od toga, 50 milijuna bit će ove godine, a 20 nagodinu, zaključio je župan Marušić.

Nova bolnica trenutno je u funkciji, odnosno koristi se 25 posto dostupnog prostora ili jedan kat te je u nju preseljen objedinjeni hitni prijam i ambulante. Također, tijekom ove godine preselit će se i jedinice intenzivnog liječenja i sve kirurške struke, potvrdio je Tomislav Heged, zamjenik ravnateljice Opće bolnice dr. Anđelko Višić Bjelovar.

Nema postova za prikaz