Đurđevo na Bilogori

Ove nedjelje, 23. travnja, slavimo Jurjevo, običaj rasprostranjen u cijeloj središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a označava početak proljeća i poljodjelskih radova. S tim u vezi i ove godine udruga Bilogorski turistički put organizira manifestaciju „Đurđevo na Bilogori“ u Velikom Trojstvu.

Ova dvodnevna manifestacija počinje u subotu likovnom radionicom za djecu, povodom Dana planeta Zemlje s početkom u 18,30 sati, a završava druženjem i paljenjem krijesa na vidikovcu iznad Velikog Trojstva.

U nedjelju program započinje u 9,30 u Romskoj kući u Maglenči, kom prilikom će biti i promocija dvojezične knjige „Tradicionalni običaji Roma Lovara“.  U 12,30 sati,  nakon svete mise, bit će svečano otvorenje dvije manifestacije- Đurđevo na Bilogori i Bilogorski vidici. Slijedi blagoslov konja te prigodni zabavni program u kojem nastupaju KUD „Veliko Trojstvo“, pjevački zbor Matice umirovljenika, tamburaški orkestri „Bilogora“ i KUD-a „Sloga“ iz Velike Pisanice, te na kraju tamburaški sastav „Senatori“.

Druga manifestacija naziva, Bilogorski vidici, odvijat će se svake nedjelje do mjeseca studenog, na prostoru vidikovca s ciljem promocije lokalnih OPG-ova, domaće radinosti, udruga i njihovih proizvoda.

Nema postova za prikaz