Izabrani ovogodišnji najbolji glumci amateri BBŽ

Stigli su i službeni rezultati 22.Smotre amaterskih kazališta, održane u subotu u Hercegovcu. Tako će Bjelovarsko- bilogorsku županiju na državnoj smotri, na 63.Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama predstavljati  Amatersko kazalište Daruvar s predstavom „Vukovi i ovce“, kao najbolja u cijelini. U njoj je ostvarena i najbolja  glavna ženska uloga, za što je nagrađena Jitka Pleša.

Bjelovarsko kazalište izvelo je dvije predstave „A ti još plačeš“ i Plava boja snijega“.  „Pokupili“ su nagrade za najbolju glavnu i sporednu mušku te za najbolju sporednu žensku ulogu, za što su nagrađeni Matija Feletar, Jan Bradić i Lucija Šmintić. Bjelovarsko kazalište nagrađeno je i za najbolju kostimografiju, najbolju scenografiju, a u njihove ruke je otišla i posebna nagrada selektora Hrvatskog Sabora kulture, Zlatka Krilića.

Dobitnik je Petar Klinac za predstavu „A ti još plačeš“. Najbolju režiju u predstavi „Ja u online nastavi“ imalo je Malo amatersko kazalište „Maska“, a pohvaljeni su i Bjelovarski slavuji- Fakini koji su izveli jedinu pučku predstavu „Ljubav Iveka i Janice. Podsjetimo, domaćini, „Pučka scena“ Hrvatske čitaonice, zbog bolesti glumca nisu nastupili.

Nema postova za prikaz