Noć knjige u Garešnici

Od 21. do 23. travnja diljem Hrvatske se, dvanestu godinu zaredom, provodi manifestacija „Noć knjige“. Obuhvaća više od tisuću programa, među kojima i onaj kojeg priprema Hrvatska knjižnica i čitaonica „Đuro Sudeta“.

Misao vodilja je promovirati knjige i čitanje, ove godine s fokusom na umjetnu inteligenciju, a tema je: „Sanjaju li roboti električne knjige?“.

Sve počinje sutra u 11 sati, susretom najčitatelja svih knjižnica u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji. Od 14,30 domaćini su srednjoškolci u Centru za posjetitelje, gdje će biti projekcija filma „Ja, robot“  i razgovori na temu umjetne inteligencije. Nastavak slijedi radionicom „Robo pčelice“ od 17 sati u vrtiću u Brestovcu, čiji su polaznici oslikali slikovnicu koju je, temeljem zadanih riječi djece, osmislila umjetna inteligencija.

„Noć knjige“ u Garešnici završava u subotu od 18 sati promocijom knjige gareščanke Jelene Crnjaković iz žanra fantastike, pod nazivom „Elementum; Oči zemlje“, a sve prati izložba posvećena poznatim književnicima, obzirom da je 150 godina od rođenja Marije Jurić Zagorke, A.G. Matoša i Dinka Šimunovića.

Nema postova za prikaz