Općina Vel. Trnovitica, Grad Garešnica i DV Maslačak potpisali Sporazum o suradnji

Općina Velika Trnovitica na razne načine pomaže mlade obitelji. Osim potpora za kupnju ili rekonstrukciju nekretnina te već poznatih visokih 1.327 eura za darivanje novorođenih, uskoro se očekuje i otvaranje područnog objekta DV Maslačak Garešnica.

Upravo su se danas, u Vel. Trnovitici potpisani ugovori o suradnji između spomenute Općine, Grada Garešnice te DV Maslačak. Više je rekao, načelnik Ivan Marković:

Suradnju između Općine Velika Trnovitica i Grada Garešnice pohvalio je također i gradonačelnik Josip Bilandžija te poželio što više ovakvih uspješnih projekata:

U vrtiću će biti jedna mješovita skupina, za djecu od 3 do 7 godina, a da je interes velik potvrđuju i pozivi roditelja koji iščekuju njegovo skoro otvorenje, potvrdila je ravnateljica DV Maslačak Marinela Kermeci:

Podsjetimo, vrtić se nalazi u novouređenoj zgradi u dvorištu uz osnovnu školu koja je prethodno služila i za program predškole, a za njegovo uređenje je iz proračuna Općine Velika Trnovitica izdvojeno 250 tisuća kuna. Osim toga, Općina roditeljima sufinancira i 80 posto od ekonomske cijene vrtića, kao i sve troškove objekta u Vel. Trnovitici, rekao je zaključno načelnik Marković:

Nema postova za prikaz