30. godina Općine Veliki Grđevac obilježeno svečanom sjednicom, a slijedi bogat program

Veliki Grđevac slavi Dan Općine, a veže se uz blagdan Duhova što je ujedno i naziv župe u Velikom Grđevcu. Obilježavanje je, nakon polaganja vijenaca kod spomenika hrvatskim braniteljima, počelo danas svečanom sjednicom Općinskog Vijeća. Predsjednik Zvonimir Nejedli pozdravio je sve uzvanike, podnio izvješće o radu vijećnika, a okupljenima se obratio i načelnik Tomislav Pavlečić koji je zahvalio svojim prethodnicima koji su također dali svoj dio za današnju Općinu Veliki Grđevac:

Okupljenima se obratio i načelnik općine Velika Pisanica, Fredi Pali u ime susjednih načelnika i gradonačelnika te istaknuo međusobnu dobru suradnju što dokazuje i povezivanje na više frontova.

Dan Općine uveličali su i gosti iz prijateljskih općina Kaptol i Buzsák te župan Marko Marušić koji se također obratio okupljenima:

Saborski zastupnik Predrag Štromar čestitao je svima Dan Općine te naveo kako se Općina Veliki Grđevac velikim koracima kreće prema naprijed te se njen razvoj uvelike primjećuje i van njenih granica:

Na sjednici su uručena i općinska priznanja. Za doprinos razvoju poduzetništva i obrtništva Povelju Općine Veliki Grđevac primio je Željko Kranjčec, vlasnik obrta koji ima oko 200 zaposlenih. Plaketu za dugogodišnji službenički doprinos razvoju Općine Veliki Grđevac preuzeli su Robert Vuković i Dragutin Trošćan, a priznanje Općine OPG Bažulj Krunoslav.

Uručeno je i više zahvalnica kojima se željelo zahvaliti tek dijelu onih koji su aktivni i dio svog vremena odvajaju za različite aktivnosti kojima se podiže kvaliteta života u grđevačkoj sredini. Zahvalnice su otišle na adrese tamošnjih 12 udruga iz društvenih i kulturno- sportskih djelatnosti. To su istoimeni Nogometni, Karate i Go klub „Gordowa“, Konjički klub „Dorat“, KUD „Mato Lovrak“, Matica umirovljenika, Sportsko rekreativna- ribolovna udruga „Grđevica“, Udruga žena „Hrvatsko srce“, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Vatrogasna zajednica Općine te Lovačka društva „Jelen“ iz Velikog Grđevca i „Fazan“ iz Pavlovca. U ime dobitnika zahvalio se Dragutin Trošćan.

Program obilježavanja nastavlja se i naredna tri dana, tijekom kojih će svake večeri biti glazbeni koncerti, a sutra nastupaju Gazde, koji, kao i Općina Veliki Grđevac slave svojih 30 godina. Dan Općine veže uz blagdan Duhova, što je ujedno i naziv župe u Velikom Grđevcu, jer crkva nosi ime Duha Svetoga. Posebna svetkovina je na Duhovski ponedjeljak, kad će Sveta misa biti u 11 sati uz dolazak biskupa Vjekoslava Huzjaka.

Nema postova za prikaz