Svečana sjednica povodom Dana Bjelovarsko-bilogorske županije

Bjelovarsko –bilogorska županija danas je obilježila svoj dan. Program je započeo svetom misom u katedralnoj crkvi sv. Terezije Avilske u devet sati, nakon čega je uslijedilo polaganje vijenca i odavanje počasti poginulim braniteljima kod spomenika na Trgu E. Kvaternika.

Svečana sjednica skupštine krenula je u 11 sati u Domu kulture. Izvedbom himne otvorile su je članice pjevačke skupine Hrvatske čitaonice iz Hercegovca, nakon čega je uslijedila minuta šutnje, a prvi je okupljene pozdravio predsjednik Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije, Slavko Došen:

Uslijedio je kratki video zapis na temu prošle godine i raznih aktivnosti kojima se bavila županijska uprava, a potom se okupljenima obratio Bjelovarsko-bilogorski župan, Marko Marušić koji je istaknuo sve projekte na kojima se radilo:

Među gostima su bili župani okolnih županija, predstavnici ministarstava obrane, unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja, kao i umirovljeni general Mladen Markač, zamjenici župana, gradonačelnici i načelnici. U njihovo ime obratio se Predsjednik hrvatske zajednice županija i Brodsko-posavski župan, Danijel Marušić:

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković u svojem je govoru izdvojio nekoliko bitnih točaka na kojima se trenutno radi – pitanje kreditnih obveza, izgradnja podzemnog skladišta plina u Grubišnom Polju te problem cijena vezanih uz radove na dionici brze ceste Farkaševac-Bjelovar:

Svečanu sjednicu dodatno su uveličali nastupi harmonikašice Viktorije Plečić, učenice 2. razreda Osnovne glazbene škole iz Bjelovara koja je uz brojne nastupe ove godine sudjelovala i na tri međunarodna natjecanja, a izvornu moslavačku pjesmu otpjevale su i članice PS Hrvatske čitaonice iz Hercegovca.

Nakon nastupa, uslijedila je podjela javnih priznanja – Medalja Bjelovarsko-bilogorske županije dodijeljena je Hrvatskom liječničkom zboru-podružnica Bjelovar, a preuzela ju je predsjednica podružnice je Gordana Kesić Valpotić. Plaketa Tihomir Trnski dodijeljena je Ligi protiv raka Daruvar koju vodi predsjednica Milada Sofka, potom nogometnom klubu Hajduk iz Hercegovca za 100. godina postojanja, a primio ju je predsjednik kluba Tihomir Volić, Klubu veterana A satnije čiji je predsjednik udruge Mladen Sabolović, kao i Bjelovarskom kazalištu čija je voditeljica Margareta Fabičević.

PS Hrvatske čitaonice, Hercegovac

Dodijeljeno je i pet povelja Bjelovarsko-bilogorske županije – Goranu Grgiću, dugogodišnjem predsjedniku Županijske obrtničke komore, Jakovu Čoriću, predsjedniku Županijske komore Bjelovar, Vatrogasnoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s predsjednikom Silvestrom Štefovićem, Udruzi hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Daruvar čiji je predsjednik Krešimir Ivančić te Pučkoj kuhinji Caritasa Župe sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru, u čije se ime te u ime svih nagrađenih zahvalio Fra Rikard Patafta:

Svečanu sjednicu zaključio je nastup Ženske klape Stentoria iz Daruvara, a cjelokupni program vodila je Slavica Trgovac Martan.

Dobitnici javnih priznanja i povelja

Nema postova za prikaz