Župan Marušić predao ključeve novog vozila za prijevoz učenika OŠ Berek

Župan Marko Marušić predao je ključeve novog vozila ravnateljici OŠ Berek Dušici Vunić, u društvu općinskog načelnika Mate Tonkovića.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić danas je uručio ključeve novog kombi vozila ravnateljici Osnovne škole Berek, Dušici Vunić. Kako je izjavila, osim za prijevoz učenika- njih 50 posto od 65 polaznika, služi i u druge svrhe.

Nakon škole u Velikom Trojstvu i Češke Osnovne škole Daruvar, ovo je treće vozilo koje je Županija ove godine nabavila i isporučila, kako bi svi učenici imali podjednake uvjete školovanja, rekao je župan Marko Marušić.

Vozilo je vrijedno 44 i pol tisuće eura, od čega je veći dio osigurala Bjelovarsko-bilogorska županija, a Općina Berek nešto više od tri tisuće eura. Načelnik Mato Tonković istaknuo je kako je to treće vozilo u čijoj su nabavi dosada sudjelovali.

Veći dio decentralizianih sredstava, čak 65 posto, odnosi se na javni prijevoz učenika, što govori u prilog opravdanosti ovakvih ulaganja, pogotovo u malim sredinama gdje nema druge mogućnosti prijevoza, naglasila je županijska pročelnica za društvene djelatnosti i obrazovanje Andrea Prugovecki Klepac.

Nema postova za prikaz