U Kutini dovršen Skate park

U Kutini je dovršena izgradnja Skate parka. U suradnji s gradskom upravom, nastajao je kroz dvije godine, u dvije faze i sad je staza potpuna. Na razini je da može zadovoljiti uvjete i državnog natjecanja u skateboardingu, koji je prije koju godinu uvršten i na popis disciplina za Olimpijske igre. Riječ je o betonskoj stazi, građenoj na licu mjesta i nakon dovršenja drugog dijela, Kutina se svrstala na popis malobrojnih hrvatskih gradova koji imaju ovakav poligon:

U Kutini su ljubitelji ovakvih adrenalinskih vožnji aktivni već više od 20 godina, kažu. Pod nazivom Skate park Kutina aktivni su i na društvenim mrežama, gdje podsjećaju kako su godinama pravili improvizirane, drvene poligone i ovime su došli na svoje. Marin Dundić, vlasnik prve hrvatske tvrtke za izgradnju betonskih staza, i sam skater već četvrt stoljeća, ističe da nije cilj promovirati samo skate kulturu. Ovakvi prostori doprinose da djeca i mladi manje borave u zatvorenim prostorima te da, uz skate, češće koriste role ili bicikle;

Dok se u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji tek spominje izgradnja Skate parka, i to u Bjelovaru, ovo je druga takva betonska staza u Sisačko- moslavačkoj županiji. U Sisku je izgrađena prije šest godina te svježe dovršena u Kutini, gdje se uskoro očekuje i službeno otvorenje novog Skate parka.  Smješten je, iz pravca Garešnice, na samom ulazu u gradsko središte.

Nema postova za prikaz