Centar za posjetitelje Natura 2000 kroz rujan organizira mnoštvo zanimljivih tematskih aktivnosti

centar za posjetitelje natura 2000

Centar za posjetitelje Natura 2000 predstavlja područje Poilovlja, ali služi i kao posrednik između lokalnog stanovništva i svih posjetitelja u buđenju svijesti o važnosti ugroženih vrsta i smanjenja uništavanja biljnog i životinjskog svijeta. Više o njemu rekla nam je ravnateljica Centra, Nena Obrovac Salopek:

Iako se bavi ugroženim vrstama te naglašava brigu o životinjama, Centar za posjetitelje turističke je prirode te je u njemu naglasak na brendiranje Garešnice kroz Pilovlje, sportski i ribolovni te između ostalog i pustolovni turizam.

Radno vrijeme centra je od utorka do subote, a razni su sadržaji koji se u njemu mogu doživjeti.

Osim za individualne posjetitelje, Centar organizira posjete u sklopu školskih izleta.

Aktivnosti kroz rujan

Tijekom mjeseca rujna, u Centru za posjetitelje Natura 2000 Garešnica, gotovo svaka subota nudi određenu izložbu, radionicu ili edukaciju. Sve je krenulo otvorenjem stalnog postava galerije Ive Robića, a nastavlja se kvizom „Što to cvrkuće“. On započinje u 11 sati, a putem njega i mladi i stari pretvorit će se u ornitologe.

Nakon toga, u subotu 23. rujna slijedi aktivnost na poučnoj stazi Poilovlje, naziva Tajni život biljaka, dok će se zadnje subote u rujnu svi moći pridružiti radionici Ručne izrade papira. Istog dana, u subotu u 13 sati, radionici će prethoditi otvorenje privremene izložbe List do lista umjetnice Dine Zebec. Sav materijal je osiguran, a cijena za radionicu je 10 eura.

Nema postova za prikaz