U knjižnici u Garešnici danas se čitalo naglas, izabrani najuspješniji

U garešničkoj Hrvatskoj knjižnici i čitaonici „Đuro Sudeta“ danas je održano e 8. Gradsko natjecanje u čitanju naglas, za učenike ovdašnjih pet osnovnih škola. Odlomke iz izabranih književnih djela čitalo je njih 18, od kojih 10 u mlađoj skupini. Iz obje skupine po dvoje ponajboljih plasiralo se na županijsku razinu susreta, a proglašeno je po troje najuspješnijih. Tako su prve tri pozicije u grupi mlađih zauzele Nika Evaj iz škole u Hercegovcu te garešničke učenice Evelin Evaj i Irina Tomašević. Nika je objasnila zašto se odlučila čitati ulomak iz romana Šegrt Hlapić:

U grupi starijih najviše bodova osigurala je Tena Tutić iz osnovne škole Garešnica. Ovo joj je treći odlazak na županijski susret, ima poruku za one koji ne čitaju, ali i preporuke za dobro štivo, pored romana „Imaš fejs?“ iz kojeg je čitala izabrani ulomak:

Tenu u stopu prate Valerija Vanzenbach, polaznica škole Trnovitica te iz Hercegovca Elena Žuti. Izbor nije bio lak, rekla je predsjednica povjerenstva, Marica Balen, a na samom početku, puno sreće u nastupu te da se i dalje nastave družiti s knjigama poželio im je i gradonačelnik Garešnice, Josip Bilandžija.

Natjecanje u čitanju naglas za razinu Bjelovarsko- bilogorske županije održat će se 03. studenog u Bjelovaru, dok državni susret slijedi nekoliko dana kasnije, u Sisku.

Nema postova za prikaz