Novi kamion za odvoz stakla i metala u garešničkom Komunalcu

Od danas je garešnički Komunalac bogatiji za još jedno novo vozilo. Riječ je o kamionu za staklo i metal, rekao je direktor, Dražen Bengez:

Riječ je zapravo o najmu na godinu dana, čija je vrijednost 50 tisuća eura plus PDV, a nakon isteka najma planiraju ga otkupiti. S obzirom da je mobilan i manji bit će vrlo koristan za prikupljanje otpada po gradskim ulicama. No za sve građane i dalje ostaje opcija samostalnog besplatnog odvoza otpada u reciklažno dvorište, rekao je direktor Bengez. Ovih dana traje i podjela spremnika, odnosno vreća za staklo i metal, a samo prikupljanje krenut će polovicom studenog što će povećati učinkovitost sortiranja. Samim tim raste mogućnost reciklaže, što dovodi do smanjenja količine miješanog komunalnog otpada, ali i stvaranja divljih odlagališta. Zadovoljstvo nabavom novog kamiona te mogućnošću odvoza otpada s kućnog praga izrazio je i garešnički gradonačelnik, Josip Bilandžija:

Novi kamion, za staklo i metal, omogućuje da garešnički Komunalac prikuplja i pravilno odlaže sedam vrsta otpada, uz postojeći komunalni, papir, plastiku, glomazni i bio otpad.

Nema postova za prikaz