Izgradnjom novog igrališta počeli radovi rekonstrukcije kompleksa ŠRC Kukavica

Športsko rekracijski centar Kukavica imenom je prepoznatljiv brand, no desetljećima nije bilo većeg ulaganja u objekte i prostor tog kompleksa. Od jučer su tamo bageri i radni strojevi, a o početku radova danas je u Kukavici govorio Marko Marušić, župan Bjelovarsko- bilogorske županije, koja je osnivač. Prvi radovi, koji su dio dugogodišnjeg plana realizacije u etapama, ovisno o izvorima financiranja, obuhvaćaju izgradnju novog igrališta:

Kako je rekao Marušić, vrijednost ulaganja je 120 tisuća eura, igralište će biti gotovo kroz koji tjedan, a sprave stižu početkom iduće godine. Bit će prilagođene i osobama s invaliditetom:

Planovi su veliki, kaže i Zvjezdana Galkowski, ravnateljica Lovrakovog centra, u sklopu kojeg je ŠRC Kukavica. Posebno veseli što će u idućim fazama donijeti i uređenje objekta za kulturnu infrastrukturu. U njemu će svoje mjesto će naći prostor za radionice ili susrete književnika, čime će dodatno ojačati kulturni sadržaj koji je već sad prepoznatljiv kroz, primjerice, Lovrakove Dane kulture:

Urbanističko, idejno- arhitektonsko rješenje za cijeli kompleks napravljeno je prije više od godinu dana, kaže projektantica, Ana Rašan. U njemu je vidljivo da planovi obuhvaćaju rekonstrukciju restorana, proširenje i izgradnju novih smještajnih kapaciteta, novu polivalentnu dvoranu i sportske terene. Tu je vidikovac te na kraju, uređenje prometne infrastrukture, prilazne ceste i parkirališta. Dodatno se razradila prvotna ideja igrališta, koje se gradi:

Iako je Kukavica dio Ustanove čije je sjedište u Velikom Grđevcu, teritorijalno se povezuje i s Velikom Pisanicom, a obje općine veseli početak radova, kaže grđevački načelnik, Tomislav Pavlečić:

Nema postova za prikaz