Općina Hercegovac ima proračun za 2024. godinu

Općina Hercegovac ima proračun za iduću, 2024. godinu. Planiran je u iznosu od 1.743.227,00 eura. Načelnik, Boro Bašljan:

Aktualno pitanje, pa tako i u Hercegovcu, su porezne stope, nakon ukidanja prireza. Kako stanovnici ove općine ni do sad nisu plaćali prirez, u njihovoj odluci se ne mijenja ništa, sve ostaje kao i do sad. Ništa se neće promijeniti ni kad su u pitanju izdvajanja iz proračuna, u smislu podrške, primjerice lokalnim udrugama ili nastavka dosadašnjih projekata, u što se ubraja i suradnja s Bjelovarsko- bilogorskom županijom, vezano uz sportsku dvoranu:

Na sjednici je, između ostalog, obznanjeno da je investitor iz Čakovca, što je prije koju godinu najavljeno, dobio dozvolu za izgradnju pogona u Hercegovcu te uskoro kreću radovi. A pogoni, no oni bioplinskog postrojenja, također su bili tema. Članovi vijeća zajednički su uputili dopis u kojem traže očitovanje vezano uz neugodne mirise koji se šire u dijelu središnjeg naselja. Iz općinske uprave na adresu tvrtke u čijem vlasništvu su postrojenja, i to ne prvi put, šalju dopis te pozivaju na suradnju, sve s ciljem očuvanja kvalitete života mještana.

Nema postova za prikaz