Pali se druga svijeća na adventskom vijencu

Ovog vikenda pali se druga svijeća Adventa. U Garešnici sve počinje od 15 sati Malim božićnim sajmom, a od 17 sati bit će blagoslov i paljenje svijeće. Nju će ove subote upaliti Marko Ljubić, mladi istaknuti igrač NK-Garića. Domaćini, zaslužni za tople napitke i slastice, ove subote su Udruženje obrtnika, Udruga vinogradara i voćara te HVIDR-a Garešnica. Za one najmlađe spreman je i vlakić koje će voziti gradskim ulicama.

Ove subote u 18 sati, u Hercegovcu su domaćini tamošnja Hrvatska čitaonica i OŠ Slavka Kolara. Pridružit će im se roditelji učenika sedmih i osmih razreda s kolačima, kako bi posjetitelji donacijom pomogli njihov odlazak na mali maturalac, prvi u posljednjih 20-ak godina.

U Palešniku se svijeća pali nedjeljom u 14 sati, a domaćin je NK Lasta. Nedjelja je rezervirana i za paljenje svijeće u Bereku u 10 i 30, gdje je domaćin udruga Čuvari starina, u Dišniku u 15, dok Velika Trnovitica ima blagoslov i paljenje 2. adventske svijeće u 18 sati. Svijeće se organizirano pale i u Kaniškoj Ivi, a adventski vijenac ima i Mali Pašijan.

Nema postova za prikaz