Blagoslovi i paljenja 4. adventske svijeće

Ovog vikenda pali se i posljednja adventska svijeća, ona ljubavi. U Garešnici sve počinje u subotu od 15 sati Malim božićnim sajmom, a u 17 sati bit će blagoslov i paljenje svijeće. Nju će ove subote upaliti Jakov Gudelj, na prijedlog Škole rukometa, RK Garešnica. Domaćini zaslužni za tople napitke i slastice, ove subote su Vatrogasna zajednica grada Garešnice, garešničko Udruženje obrtnika, oldtimer klub Kurbla i Krugoval. Za one najmlađe spreman je i vlakić koji će voziti gradskim ulicama, a posjetit će ih i Djed Božićnjak. Sve posjetitelje će od 17,30 zabavljati ženski tamburaški sastav Nemir.

U Hercegovcu, u subotu program počinje od 18 sati, a domaćin je tamošnji DVD Hercegovac. U Palešniku se svijeća pali nedjeljom u 14 sati, a domaćin ove četvrte je Društvo žena Palešnik.

Nedjelja je rezervirana i za paljenje svijeće u Bereku u 10 i 30, nakon čega će uslijediti druženje u mjesnom domu, uz pečene ribice, tzv. “poderane gaće”, kuhano vino i čaj. Velika Trnovitica ima blagoslov i paljenje 4. adventske svijeće u 18 sati uz prigodno druženje te podjelu ribe i fiša.

Svijeće se organizirano pale i u Kaniškoj Ivi, zatim u Zdenčacu u nedjelju od 16 te u Dišniku od 15 sati.

Nema postova za prikaz