Objavljen Javni natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz sektora vina

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz sektora vina unutar Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. za intervenciju “ 58.1.b.01. – INVWINE – Ulaganja“.

Svrha intervencije je poboljšanje gospodarske održivosti i konkurentnosti proizvođača vina te doprinos poboljšanju održivosti sustava proizvodnje i smanjenju utjecaja sektora vina u Uniji na okoliš.

Prihvatljivi korisnici su vinogradari, odnosno fizičke ili pravne osobe upisane u Vinogradarski registar, dok prihvatljivi iznos financiranja iznosi 5.000,00 € – 550.000,00 €, a potpora ovisi o veličini poduzeća.

Prihvatljivi troškovi na koje se odnosi ovaj Natječaj su: ulaganje u izgradnju objekta za proizvodnju, čuvanje, skladištenje i prodaju vina, kupnja novih strojeva i opreme za preradu te skladištenje grožđa i vina, obnova/modernizacija/opremanje infrastrukture objekta za prodaju i prezentaciju vina te opremanje laboratorija za kontrolu kvalitete proizvoda od grožđa i vina.

Rok za podnošenje prijava je od 22. siječnja do 1. ožujka 2024. godine.

Prilikom prijave obratite se timu Poduzetničkog centra na adresi Trg hrvatskih branitelja 10, Garešnica, mail info@pc-garesnica.hr ili telefon 043/214-416. Radno vrijeme Poduzetničkog centra je od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati.

Nema postova za prikaz