Otvorene prijave za zaštitu intelektualnog vlasništva malih i srednjih poduzeća

Od 22. siječnja do 6. prosinca 2024. otvorene su prijave za bespovratna sredstava namijenjena zaštiti intelektualnog vlasništva za mala i srednja poduzeća, u okviru Fonda za mala i srednja poduzeća.

Fond za MSP-ove, koji na inicijativu Europske komisije provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), program je bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a pomoglo u zaštiti njihovih prava intelektualnog vlasništva (IV). Ukupna sredstva za 2024. godinu iznose 20 mil eura, a dostupna su tijekom cijele godine prema redoslijedu prijave. Poduzeća se mogu prijaviti za jedan ili više vrijednosnih kupona (vaučera) u isto vrijeme ili u okviru naknadnih prijava.

Dostupna su 4 vaučera:

Vaučer 1. – za troškove usluge IP Scan-a (ispitivanje potencijala intelektualnog vlasništva poduzeća);

Vaučer 2. – za troškove registracije žiga i industrijskog dizajna putem nacionalnih, regionalnih, europskih i međunarodnih sustava zaštite;

Vaučer 3. – za troškove prijave patenta na nacionalnoj ili regionalnoj razini,  usluge pretraživanje stanja tehnike te troškove pravnog zastupanja za sastavljanje i podnošenje prijave europskog patenta (samo za zastupnike u Registru Europskog patentnog ureda – EPO-a) 

Vaučer 4. – za troškove prijave zaštite biljnih sorti na nivou Europske unije – troškovi online prijave i ispitivanja  

Dodatne informacije o uvjetima za podnošenje prijave dostupne su u Smjernicama za podnositelje prijave.

Kako bi se prijaviteljima pružila potpora za uspješno ostvarenje bespovratnih sredstava iz Fonda, Zavod će 30. siječnja 2024. u 10.00 h organizirati tematski webinar „Fond za mala i srednja poduzeća 2024 – Kako se prijaviti i ostvariti povrat sredstava“ za koji se može prijaviti putem poveznice.

Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

Nema postova za prikaz