Maškare sveprisutne, a gdje su krafne?

Pokladni je utorak i na ulicama, gradskim trgovima, danas vladaju maske. I dok je maškare danas moguće sresti svugdje, krafne je puno teže naći, komentiraju građani Garešnice, jer ih se još prije podneva teško moglo kupiti u prodavaonicma.

Uštipcima je zato mnoge počastila maskirana dama, sugrađanka Vesna, koja već tradicionalno na ovaj dan obiđe niz adresa, ove godine u liku grofice. Maskirana povorka učenika Osnovne škole Garešnica također je prošla središtem grada, zaustavila se i pred gradskom upravom, čiji su ih djelatnici počastili i dočekali uz osmijeh.

Maskirali su se i školarci u Velikoj Trnovitici, a i u Hercegovcu su vrtićanci na kratko preuzeli lokalnu vlast i u uredima uprave se osladili slatkišima te veselje nastavili u Hrvatskom domu, zajedno s osnovnoškolcima. Od 15 sati bit će veselja i na trgu u Hercegovcu, gdje se okupljaju najmlađi članovi Češke besede, kao grupna maska Minionsa. Podsjetimo, veselo će biti i u središtu Garešnice, gdje od 16 sati kreće GAF, uz polaznike Dječjeg vrtića „Maslačak“ i ostalih sudionika koji vole maškaranje, jer svi su dobrodošli!

Nema postova za prikaz