„Zaželi“ se nastavlja i u Garešnici

I Garešnica nastavlja s programom „Zaželi“ usmjerenog na pomoć starijim i nemoćnim ljudima. Ova, četvrta faza, spram prijašnje jedne, trajat će tri godine, koliko će biti osiguran posao za 30 osoba. Skrbit će o 180 korisnika, a iz gradske uprave, kao i Poduzetničkog centra, koji provodi ovaj projekt naziva „Nikad nije kasno“, pozivaju zainteresirane da se jave. Gradonačelnik, Josip Bilandžija:

Poznato je već svima što je zadaća ovog projekta. Cilj je ublažiti posljedice nezaposlenosti za 30 osoba te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za 180 krajnjih korisnika, koji se mogu prijaviti. Natječaj za zapošljavanje kreće uskoro“.

Ciljne skupine su osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom. Za realizaciju je odobreno 1.485.000,00 eura, a Ugovor Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike preuzet je prošlog mjeseca u Koprivnici. Ugovori s istim iznosom, osim Garešnici, uručeni su i gradovima Zabok, Đurđevac i Mursko Središće.

Nema postova za prikaz