Kako se prijaviti za energetsku obnovu obiteljske kuće u 2024. godini?

Ako ste se odlučili na energetsku obnovu obiteljske kuće, sada je najbolje vrijeme da počnete s pripremama.

Podnošenje prijava za dobivanje bespovratnih sredstava započet će objavom javnog poziva od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, čija se objava očekuje krajem veljače 2024. godine.

Prijave će se vršiti putem sustava e-građani (NIAS).

Kako biste se što bolje pripremili za proces prijave preporučuje se da se na vrijeme prijavite u sustav e-građani.

Kako biste ostvarili poticaj za energetsku obnovu obiteljske kuće, potrebno je imati prijavljeno prebivalište (vlasnik ili barem jedan suvlasnik) u objektu najmanje 30 dana prije objave poziva.

Sredstva za energetsku obnovu obiteljske kuće moguće je ostvariti isključivo ako je vlasnik objekta fizička osoba.

Obiteljska kuća za koju se podnosi prijava mora imati građevinsku bruto površinu manju ili jednaku 600 m2, maksimalno 3 stambene jedinice te više od 50% bruto podne površine mora biti namijenjeno za stanovanje.

Ako sredstva želite iskoristiti za energetsku obnovu obiteljske kuće oštećene u potresu u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, ona mora ispunjavati uvjete oštećenja u potresu.

Obiteljska kuća mora biti u potpunosti legalno izgrađena te je potrebno posjedovati dokumentaciju koja to dokazuje.

Ovisno o postotnom učešću i mjerama koje će se primijeniti kod energetske obnove, maksimalni iznos poticaja iznosit će 62.120 eura po prijavi.

Za provjeru prihvatljivosti kao i više informacija o ostalim uvjetima dođite u Poduzetnički centar Garešnica, Trg hrvatskih branitelja 10, Garešnica, svakim radnim danom od 7-15 sati, e-mail:info@pc-garesnica.hr, tel:043/214-416.

izvor: pc-garesnica.hr

Nema postova za prikaz