Otvoren Javni poziv za (su)financiranje sportskih projekata BBŽ

Javni poziv putem kojeg se sufinanciraju i financiraju udruge, odnosno projekti iz područja sporta na prostoru Bjelovarsko-bilogorske županije otvoren je 1. ožujka, na temelju odluke župana Marka Marušića.

Projekti koje udruge mogu prijaviti obuhvaćaju niz aktivnosti, uključujući poticanje razvoja sporta, organizaciju sportskih događaja i manifestacija te edukaciju sportaša. Ukupna sredstva za Javni poziv iznose 22.000,00 eura. Minimalni iznos koji se može zatražiti po projektu je 200,00 eura, dok je maksimalni iznos 1.000,00 eura.

„Bjelovarsko-bilogorska županija u 2024. godini za program javnih potreba u sportu i rekreaciji u proračunu planirala je iznos od 260.000,00 eura. Osim sredstava koje izdvajamo za rad županijske Sportske zajednice idemo još i s ovim Javnim pozivom kojim želimo dodatno pomoći našim sportskim udrugama. Pozivam sve udruge iz područja sporta da se aktivno uključe u ovaj Javni poziv te svojim projektima doprinesu razvoju sportskih aktivnosti u našoj županiji“, poručio je župan Marušić.

Javni poziv otvoren je od 1. ožujka do 1. travnja 2024. godine, a prijave se mogu podnijeti putem pošte ili elektronskim putem na adresu Bjelovarsko-bilogorske županije. Udruge koje žele aplicirati za financiranje moraju udovoljavati određenim uvjetima, moraju biti upisane u odgovarajuće registre, imati transparentno financijsko poslovanje te ispunjavati propisane kriterije u vezi s programima i aktivnostima. Više informacija dostupno je na županijskim mrežnim stranicama.

Izvor: BBŽ

Nema postova za prikaz