Zoran Blanuša iz Rogože i dalje predsjednik garešničke SKD-Prosvjete

Zoran Blanuša, predsjednik SKD Prosvjeta Garešnica, pododbor Moslavina

Zoran Blanuša ostaje na čelu garešničkog Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, pododbora Moslavina i iduće četiri godine. Godišnja i izborna skupština održana je u novoizgrađenom objektu iza bivše škole u Rogoži, koja je sada pozornica, a otvorenje je najavljeno za 13. travnja. Još treba dovršiti dio za nošnje i etno-sobu u potkrovlju stare zgrade, koju koriste i mještani, pojasnio je Blanuša.

Udruga je lani imala 35 nastupa, među kojima su Fažana i Zadar te inozemni u Italiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini te Srbiji. Ima i novih suradnika, a nastavlja se i s edukacijama.

U planu rada, novi-stari predsjednik Blanuša izdvojio je uvođenje nastave srpskog jezika po modelu C i uređenje više igrališta oko budućeg Kulturnog centra u Rogoži. Upis u školu foklora za djecu i odrasle i dalje je otvoren, na što poziva:

Na godišnjoj skupštini garešničke SKD-Prosvjete dodijeljena su priznanja i zahvalnice zaslužnim članovima, društvima i ostalima koji su doprinijeli radu udruge.

Financijska sredstva i u ovoj su godinu predviđena u iznosu većem od 16.000 eura, uz dodatni priljev i donacije po mogućnosti. U provedbi programa rada pomoći će i Grad Garešnica, poručio je njen predstavnik, gradski vijećnik i član udruge, Milan Rajšić.

Ostaje urediti okoliš objekta, a da je to kruna rada i najveća investicija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, izdvojio je zamjenik župana iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine, Saša Lukić:

Predsjednik županijskog manjinskog vijeća Darko Karanović, VSNM BBŽ, naglasio je da je ulaganje Srpskog narodnog vijeća, kao krovne institucija Srba u Hrvatskoj, SNV, čiji je član predsjedništva, 430.000 eura te kako je Prosvjeta u Garešnici među najboljima u Hrvatskoj.

Nema postova za prikaz