PŠ Pavlovac nagrađena na projektu za najljepši školski vrt

Osnovna škola Mate Lovraka iz Velikog Grđevca, odnosno njezina Područna škola Pavlovac dobitnica je 3. nagrade Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za najljepši školski vrt.

Na svečanoj dodjeli nagrada sudjelovali su učenici PŠ Pavlovac, učiteljice Tihana Čvek i Valentina Prebanić, ravnateljica škole Marina Balen te zamjenica pročelnice za društvene djelatnosti i obrazovanje Bjelovarsko-bilogorske županije, Nikolina Mamula.

Grđevačka osnovna škola posebno je ponosna jer su u velikoj konkurenciji osvojili iznimno vrijednu nagradu, 3. nagradu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. „Učenici u PŠ Pavlovac s učiteljicama provode brojne projekte s ciljem zaštite okoliša, recikliranja i stvaranja novih vrijednosti, uzgoja izvornog i domaćeg bilja, voća, prepoznaju ljepote vlastita krajolika i njeguju tradicijske vrtove. Škola je uz priznanje dobila i novčanu nagradu u iznosu od 400 eura. Uživali smo u svakom trenutku snimanja emisije svečane dodjele nagrada u projektu Najljepši školski vrtovi, a sve prisutne posebno je razveselio nastup učenika i Dječjeg zbora HRT-a“, poručili su iz OŠ Mate Lovraka.

Iz grđevačke osnovne škole zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pridonijeli ostvarivanju ove vrijedne nagrade, a posebno zahvaljuju novinarki i urednici, voditeljici projekta Đurđici Čočić koja im je zajedno s povjerenstvom dala smjernice kako da što kvalitetnije ostvare napredak u uređenju vrta.

Ekološko-obrazovni projekt Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. Tradicionalna svečana dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj održala se u HRT-ovu studiju Zvonimir Bajsić. Program dodjele nagrada vodili su Zlata Muck Sušec i Mirko Fodor, a emisiju možete pogledati u nedjelju, 24. ožujka 2024. godine u 13 sati na Trećem programu HRT-a.

Izvor: OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac

Nema postova za prikaz